Κατάψυξη Ωαρίων - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η συνεχής πρόοδος στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, έχει συχνά σαν αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλος αριθμός καλής ποιότητας εμβρύων σε κάθε θεραπευτικό κύκλο. Από αυτά ο εμβρυολόγος θα επιλέξει “τα καλύτερα” για να μεταφερθούν στο σώμα της γυναίκας.

Διαβάστε Περισσότερα


Υπογονιμότητα - Αίτια και Συχνότητα

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δημοσιεύσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ένα στα 6 ζευγάρια στην Ελλάδα (ή αλλιώς το 17%) αντιμετωπίζουν δυσκολία στην απόκτηση ενός παιδιού. Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ένα ζευγάρι θεωρείται υπογόνιμο όταν δεν καταφέρει να συλλάβει μετά από ένα έτος συστηματικών (1-2 φορές την εβδομάδα) και απροστάτευτων επαφών (χωρίς αντισύλληψη ή χρήση προφυλακτικού).

Διαβάστε Περισσότερα


Διατροφή και Γονιμότητα

Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουν ότι η διατροφή μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της γυναικείας γονιμότητας, κυρίως μέσω της προστασίας των μιτοχονδρίων τα οποία συμμετέχουν στην ωρίμανση των ωοκυττάρων καθώς και στην λειτουργία των ωοθυλακίων.

Διαβάστε Περισσότερα


Έλεγχος - Διερεύνηση Γονιμότητας

Η προσέγγιση ενός ζευγαριού που αντιμετωπίζει δυσκολία στην τεκνοποίηση πρέπει να γίνει από ειδικούς γυναικολόγους αναπαραγωγής με εξειδίκευση στον τομέα της υπογονιμότητας οι οποίοι θα αναλάβουν την πλήρη διαγνωστική διερεύνηση γονιμότητας και θα είναι σε θέση να παρέχουν ολόκληρο το φάσμα της θεραπευτικής παρέμβασης. Η αρχική διερεύνηση γονιμότητας του ζεύγους περιλαμβάνει:

Διαβάστε Περισσότερα


  • 1
  • 2