Ο ρόλος της σωστής αναπνοής.

Η αναπνοή είναι πηγή ζωής. Η ελεγχόμενη βαθιά κοιλιακή αναπνοή είναι αυτή που θα διδαχθείτε από τη μαία σας στα μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας και θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του τοκετού ώστε να πετύχετε συγκέντρωση και χαλάρωση για την καλύτερη έκβασή του.

Η βαθιά κοιλιακή αναπνοή μεταφέρει ζωή, ηρεμία, ενέργεια και οξυγόνο σε εσάς και το έμβρυό σας.

Οι ασκήσεις αναπνοής στην κύηση και στον τοκετό έχουν σκοπό να σας κάνουν να είστε ενήμερη και ικανή να παρακολουθείτε την αναπνοή σας χωρίς ν’ αλλάζει ο φυσικός ρυθμός της. Γι’ αυτό σε κάθε σωματική άσκηση θα πρέπει να παρακολουθείτε την αναπνοή σας και το κύμα του αέρα να περνά στο σώμα σας και να βγαίνει μαζί με την κίνηση. Αυτό σας βοηθά να χαλαρώνετε και αφαιρεί την ένταση από κάθε μέρος του σώματός σας. Μετά από αρκετή εξάσκηση η αναπνοή θα γίνει πιο άνετη και βαθιά και θα αυξηθεί η χωρητικότητα των πνευμόνων.

Η συχνή εξάσκηση στην κοιλιακή αναπνοή θα κάνει σιγά-σιγά πιο βαθιά την αναπνοή σας, θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε στους βασικούς ρυθμούς του σώματός της και να παραδοθείτε στις ζωτικές δυνάμεις του. Η συγκέντρωση της προσοχής στο ρυθμό της αναπνοής σας βοηθά στον τοκετό να συντονιστείτε στο ρυθμό της γέννας και να λειτουργείτε περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο με τη λογική.

Η επιστήμη και η εμπειρία μου είναι διαθέσιμη για κάθε σας απορία!

Εάν αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε πρόβλημα στην εγκυμοσύνη σας, μην διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!  

Στοιχεία Επικοινωνίας