Ο ρόλος της Μαίας

Είναι γεγονός ότι ένα από τα πιο σημαντικά άτομα που συναναστρέφεστε στην περιγεννητική περίοδο είναι η μαία, γι’ αυτό και ο ρόλος της είναι καθοριστικός στην ενημέρωση και στην ψυχοσυναισθηματική προετοιμασία σας.

Είναι εκείνη που θα δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης μαζί σας, θα είναι παρούσα, θα σας εκπαιδεύσει και θα σας προετοιμάσει, θα σας στηρίξει σωματικά και συναισθηματικά.

Η μαία οφείλει να διευκολύνει και να ενισχύει το δεσμό της δυάδας μητέρας-βρέφους. Χρειάζεται να ενημερώνει και να στηρίζει εσάς και το σύζυγό σας έτσι ώστε να μπορέσετε να νιώσετε και οι δυο ελεύθεροι να συζητήσετε τις ανησυχίες σας, να εκφράσετε τις επιθυμίες σας και τις σκέψεις σας, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα του φόβου και του άγχους σας.

Η μαία στην κύηση και στον τοκετό

Η καταρτισμένη μαία εμπνέει εμπιστοσύνη σε εσάς και το περιβάλλον σας. Την εμπιστεύεστε, διότι σας αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα, είναι επεξηγηματική, σας αφιερώνει πολύ χρόνο, δε σας κρίνει και σας ακούει με υπομονή. Επιπλέον, σας βοηθά να ανακαλύψετε τις ανάγκες σας και να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.

Η μαία κατά τη διάρκεια της κύησης σας δίνει τη δυνατότητα να νιώθετε ασφαλής, δείχνει σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπό σας, ενώ ταυτόχρονα σας προετοιμάζει για τον τοκετό, τη λοχεία και το θηλασμό με τα μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας τα οποία παρακολουθείτε με το σύζυγό σας και μαζί μαθαίνετε να χρησιμοποιείτε τις μεθόδους επικοινωνίας με το έμβρυο.

Όταν έρθει η ώρα για τον τοκετό, η μαία σας εξασφαλίζει μια ατμόσφαιρα ιδιωτικότητας κατά την παραμονή σας στο μαιευτήριο (κλείνει την πόρτα, σας σκεπάζει με σεντόνι, περιορίζει την είσοδο στο δωμάτιο άγνωστων για εσάς ατόμων), σας βοηθά να αλλάζετε θέσεις που θα βοηθήσουν την εξέλιξη του τοκετού, σας καθοδηγεί με την αναπνοή κατά τη διάρκεια των συστολών και της εξώθησης, σας επιβραβεύει για την προσπάθειά σας και είναι κοντά σας τη στιγμή που θα φέρετε στον κόσμο το μωρό σας.

Η μαία στη λοχεία

Η λοχεία είναι περίοδος προσαρμογής για εσάς και την οικογένειά σας και η μαία μπορεί να συμβάλλει στην ομαλή προσαρμογή σας. Αρχικά θα σας συμβουλεύσει πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας ακολουθώντας ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση και επαρκή ύπνο, ενώ η φροντίδα του νεογνού τη νύχτα μπορεί να είναι ευθύνη κάποιου άλλου ώστε εσείς να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε. Ακόμα, η μαία θα σας διδάξει το μπάνιο του νεογνού σας και θα σας στηρίξει στα πρώτα βήματα για το θηλασμό.

Η μαία στο θηλασμό

Ο θηλασμός είναι ένα από τα θέματα που οι μαίες οφείλουν να συζητούν με τις μητέρες στη διάρκεια της κύησης και στα μαθήματα προετοιμασίας. Τις πρώτες μέρες στο μαιευτήριο ή στο σπίτι, η καθοδήγησή σας από τη μαία όσο αφορά το θέμα του θηλασμού είναι πολύ σημαντική. Ο ρόλος της είναι να σας μεταφέρει τις συμβουλές με ήρεμο και κατανοητό τρόπο, ούτως ώστε να νιώσετε οικειότητα και εμπιστοσύνη.

Η μαία είναι στη διάθεσή σας αν θέλετε να θηλάσετε το παιδί σας, να σας προσφέρει, όχι μόνο πληροφορίες και καθοδήγηση, αλλά και ουσιαστική στήριξη κατά τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες της άφιξης του μωρού σας. Εξασφαλίζοντας έτσι ένα καλό ξεκίνημα με το θηλασμό, θα φροντίσει να προστατεύσει την υγεία, και τη συναισθηματική ισορροπία τόσο του μωρού σας, όσο και τη δική σας.

 • Μαρτυρίες για Εξωσωματική Γονιμοποίηση

  • Μαίρη και Κων/νος Γ. 22/9/2016

   Τα μωράκια μας είναι πλέον τεσσάρων μηνών!!! Η χαρά μας είναι διπλή με τα διδυμάκια μας και νιώθουμε ευλογημένοι! Σας θυμόμαστε πάντα με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη και ευχόμαστε από καρδιάς να'στε καλά και να σκορπίζετε χαμόγελα στις οικογένειες!

  • Ιάκωβος και Γιούλη Μ. 17/1/2017

   Το ενδιαφέρον σας και η υπομονή σας, έφεραν στην αγκαλιά μας το θείο δώρο που με τόση λαχτάρα περιμέναμε...Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα.

  • Γιάννης και Ιωάννα Χ. 06/2/2017

   Το δώρο μας, αν και καθυστερημένο κατά ένα χρόνο σχεδόν, είναι πολύ μικρό για να σας πούμε πόσο πολύ ευχαριστούμε για όσα κάνατε για εμάς και ιδιαίτερα για το μικρό ταλαιπωρημένο μας θαυματάκι! Χίλια ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας!

 • Μαρτυρίες Χειρουργικών Περιστατικών

  • Ιωάννα Χ. 02/3/2016

   Ήμουν 33 ετών αλλά με τον σύζυγό μου έπειτα από 1,5 χρόνο προσπαθειών δεν καταφέραμε να γίνουμε γονείς. Επισκέφτηκα το ιατρείο του στο Ναύπλιο και η απάντηση ήταν: "Δεν θα αφήσουμε ένα πολυποδάκι να σε εμποδίσει". Σε σύντομο χρονικό διάστημα κανονίστηκε η επέμβαση και την επόμενη κιόλας ημέρα επέστρεψα στο χωριό. Μέσα σε 3 μήνες ήμουν απλά έγκυος!!!

  • Μαίρη Γ. 10/5/2016

   Με την έναρξη της εγκυμοσύνης μου (στα 35 μου) ανακαλύψαμε και ένα ινομύωμα στην μήτρα. Η μητέρα μου είχε κάνει ολική αφαίρεση λόγω μεγάλου ινομυώματος σε ηλικία 39 ετών. Φαντάζεστε τον πανικό μου! Ένα μωρό που τόσο επιθυμούσαμε και ένα ινομύωμα παράλληλα! Η παρακολούθηση τακτικότατη (χωρίς επιπλέον χρέωση). Μεγάλωνε παράλληλα με το παιδί! "Μην ανησυχείς Μαρία μου",είπε, "Μαζί με το κοριτσάκι σου θα αφαιρέσουμε και το ινoμυvματάκι σου". Και έτσι έγινε, τόσο απλά!Σε ευχαριστώ!!!

  • Γιούλη Μ. 20/1/2017

   Πιο αγχωμένη γυναίκα στον κόσμο από εμένα σε θέματα υγείας μάλλον δεν υπάρχει! Κλαίγοντας τον επισκέφτηκα κατόπιν συνεχούς πίεσης της φίλης μου Κατερίνας μετά από 4 μήνες αιμορραγίας. Φοβόβουν πολύ! Στα πρώτα 20 λεπτά της επίσκεψης, δεν ξέρω με ποιο τρόπο, κατάφερε να συζητάμε για το ινομύωμα μου τόσο άνετα που απόρησα και με τον εαυτό μου. Μέσα σε λίγες ημέρες απαλλάχθηκα από το ινομύωμα, τις αιμορραγίες και τον φόβο του χειρουργείου! Άξιος εμπιστοσύνης!

 • Είπαν για τον γυναικολόγο Παπαδόπουλο Στέλιο

  • Μαίρη Γ. 7/6/2015

   Όταν τα χρόνια περνούν και κυνηγάς λάθος "πράγματα" στην ζωή αφού σου έχουν απορρίψει αυτά που επιθυμείς και βρίσκεται ένα άνθρωπος όπως ο κ.Στέλιος στην ζωή σου και σου ανατρέπει τα πάντα απλά νιώθεις ευλογημένος! Έτσι λοιπόν στα 43 μου πλέον αξιώθηκα να γίνω μητέρα με δωρεά ωαρίων στην δεύτερη προασπάθεια!Να σε έχει πάντα ο Θεός καλά να χαρίζεις χαμόγελα!

  • Γιούλη Μ. 18/10/2016

   Στην πρώτη μου γέννα τελευταία στιγμή ο μικρός μου παρουσίασε αλλοίωση παλμών και γι' αυτό το λόγο οδηγήθηκα στο χειρουργείο για επείγουσα καισαρική. Δεν θα εξετάσω εάν ήταν το σωστό. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη βρέθηκα να προγραμματίζω την δεύτερη καισαρική ενώ όλα ήταν φυσιολογικά. Γιατί? Έψαξα, ρώτησα βρήκα τον κατάλληλο και έζησα αυτό που κάθε γυναίκα ονειρεύεται! Ένα υπέροχο φυσιολογικό τοκετό χάρη στον κ.Στέλιο Παπαδόπουλο και την ομάδα του!

  • Ιωάννα Χ. 25/2/2017

   κ.Στέλιο σας ευχαριστούμε για όλα! Η χαρά μας δεν περιγράφεται! Να είστε πάντα καλά και μοιράζεται ευτυχία στους ανθρώπους! Χωρίς την βοήθειά σας δεν θα είχαμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε την οικογένεια που πάντα ονειρευόμασταν!

Η επιστήμη και η εμπειρία μου είναι διαθέσιμη για κάθε σας απορία!

Εάν αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε πρόβλημα στην εγκυμοσύνη σας, μην διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!  

Στοιχεία Επικοινωνίας