Φυσιολογικός Τοκετός: Επιλογή κατάλληλης ομάδας!

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι το ζητούμενο για κάθε εγκυμοσύνη!

Με το ποσοστό καισαρικών τομών να ανέρχεται στο 70% στη χώρα μας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω στις μέλλουσες μητέρες ότι η προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα που θα την στηρίξει να βιώσει ένα τοκετό όπως τον ονειρεύεται αποτελεί πρωταρχικό βήμα!

Είναι πολύ σημαντικό διότι οι άνθρωποι που αποτελούν το περιβάλλον του τοκετού ασκούν άμεση επίδραση στις σκέψεις για το τι είναι πιθανό και τι εφικτό και πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο προγεννητικά ώστε να επιλέξετε τους κατάλληλους ανθρώπους, και να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την επιλογή σας.

Βεβαιωθείτε πως οι άνθρωποι που θα σας παρέχουν φροντίδα κατά τον τοκετό, είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και έμπειροι ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του τοκετού. Βεβαιωθείτε, επίσης, πως και ο σύντροφός σας συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής και είναι ενημερωμένος.

Με την επιλογή της κατάλληλης ομάδας, οποιαδήποτε αρνητική εμπειρία προηγούμενου τοκετού θα αποτελεί παρελθόν και με πίστη στον εαυτό σας καθώς και την κατάλληλη υποστήριξη της ομάδας θα έχετε έναν τοκετό που θα σας αποζημιώσει για τη σκληρή δουλειά.

Οφείλω να ενημερώσω και να επαναλάβω ότι η προσεκτικά επιλεγμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη καισαρική τομή είναι μια σοβαρότατη χειρουργική επέμβαση με συνέπειες για τη μητέρα (π.χ. αιμορραγίες) και το νεογνό. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να γίνεται επί καθορισμένων ιατρικών ενδείξεων και όχι για λόγους lifestyle και πάντα μεταξύ της 39ης-40ης εβδομάδας κύησης.


 

 

Η επιστήμη και η εμπειρία μου είναι διαθέσιμη για κάθε σας απορία!

Εάν αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε πρόβλημα στην εγκυμοσύνη σας, μην διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!  

Στοιχεία Επικοινωνίας

Η επιστήμη και η εμπειρία μου είναι διαθέσιμη για κάθε σας απορία!

Εάν αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε πρόβλημα στην εγκυμοσύνη σας, μην διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!  

Στοιχεία Επικοινωνίας